Păcăleală pentru școli și păcăleală pentru toată lumea: părinți, profesori și elevi. Inclusiv pentru Ministerul Educației. Fiind 1 aprilie, a tot circulat un anunț pe internet, conform căruia cursurile reîncep pe data de 6 aprilie. Cine a crezut s-a panicat, cine nu a crezut a înțeles că românul e glumeț, chiar și-n vreme de pandemie.

Că păcăleala a supărat pe mulți, asta e incontestabil, dar presupun că intenția a fost o pauză de la panică.

”Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Vă mulțumim!”, este comunicatul Ministerului Educației.

Ministerului Educației și Cercetării nu gustă gluma și nici nu se lasă mai prejos:

”Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”.

Mă bucură faptul că nu sunt elev pe vremea pandemiei. Am așteptat cu bucurie fiecare vacanță și am petrecut cu drag, inclusiv grevele. Nu m-ar bucura nici izolarea, nici panica, nici boala. Și aș fi privit această păcăleală ca pe o vindecare. Vestea că totul s-a terminat și că mă pot întoarce la școală. Că aș fi reintrat în normal.

Am sperat să fie o știre fără subiectul coronavirusui azi, dar nu prea e. De apreciat e că românul rămâne pe frontul optimismului și al glumițelor, deși Ministerul Educației va depune denunț penal după distribuirea de înscrisuri false. Cu alte cuvinte, dacă vreți o pauză de la coronavirus, nu vă jucați cu ministerele. Nici măcar de 1 aprilie.

Citește și: Viorica Dăncilă știe cât de greu e să n-ai școală

#News