Maria Grapini / Foto: Facebook

Maria Grapini, om cu o vastă experiență în problemele europene, spintecă afirmațiile lui Clotilde Armand, potrivit căreia, România ar fi primit o sumă de 3 miliarde de euro pentru combaterea epidemiei de Covid-19. Astfel, în opinia acesteia, cică ar fi vorba de cu totul altceva. Mai pe larg, Grapini spune că România nu ar fi primit niciun ban, singurul avantaj ar fi faptul că nu ar trebui să mai restituie ceea ce a cheltuit deja. În plus, se vorbește despre un avans aferent 2020 în valoare de un miliard de euro. Și cam atât.

„Imi displace sa fac dispute cu un coleg roman din PE.Dar am vazut ca doamna Clotilde Armand imi explica cum are ea dreptate in spusele legate de cele 3 miliarde pe care le/ar fi primit Romania.

Daca cititi ce/am spus eu :ca Romania nu a primit nimic pana acum ci doar nu vom mai restitui ce nu am cheltuit si VOM primi un avans din ce trebuia sa primim in 2020(cca 1 miliard) -exact ce a spus ieri ministrul fondurilor europene,si ce raspunde doamna veti putea vedea cine are dreptate.

Daca initial doamna anuntase sec ca Romania a primit 3 miliarde, criticand ce scriu unele televiziuni pe burtiere, acum spune: anul acesta va fi 1 miliard din ce aveam de primit pentru ca nu sunt bani noi si vom mai primi(?) 3 miliarde pentru ca nu sunt bani noi in bugetul UE!

Am citit de mai multe ori replica si nu inteleg care este diferenta intre ce am spus eu si ce incearca sa-mi explice aceasta doamna!???

Asadar, sa recapitulam: asa cum a informat si ministrul liberal al doamnei Armand, Romania nu a primit nimic suplimentar de la UE pentru criza sanitara! A fost flexibilizata metoda cheltuirii banii europeni pe care ii avem din exercitiul 2014-2020! Sper totusi ca din cele 37 de miliarde euro votate saptamana trecuta in PE sa ajunga si in Romania! Pentru asta guvernul doamne Armand si Presedintele trebuie sa stie sa ceara! Promit ca nu-voi mai explica doamnei ce singura a scris dar voi informa corect romanii”, scrie Grapini pe Facebook.

Citește și: Viorica Dăncilă, străpunsă de feminismul absolut

#News