Iulia Kelt
Viorica Dăncilă - Foto: Iulia Kelt

Viorica Dăncilă e femeie. Nu știu dacă mai era cazul să menționez asta, însă din câte știu eu, în România, numele de „Viorica” este dat de regulă femeilor. Dacă mă înșel, să-mi fie cu iertare! Bun, și dacă tot i-am stabilit sexul, acum am să vă povestesc despre tendințele feministe ce au cuprins-o pe doamna fost prim-ministru de curând.

Într-un nou mesaj postat pe pagina sa de socializare cu care până acum câteva luni se adverta în scop electoral, madame Dăncilă deplânge soarta femeilor din linia I. Toată lumea vorbește, se pare, la masculin, ignorând eforturile reprezentantelor sexului frumos. Doamnă, nu știu dacă realizați, însă sună mult mai bine să zici „eroi” decât „eroine” – sau, Doamne-iartă-mă, „eroaice”, așa cum ați fi, probabil, tentată. Că după aia iar ne sare Dana Budeanu în cap cum că o copiem și-i facem pe bărbații din linia I fătălăi.

Știe toată lumea, doamnă, că printre oamenii ăia mișto există atât bărbați, cât și femei, așa că nu vă mai tociți tastele degeaba că nu-i cazul. Mai bine luați o carte de gramatică în mână și observați că atunci când vorbim despre un grup de persoane format și din femei, și din bărbați, ne referim la acel grup numindu-i „ei”, nu „ele”. Certați-vă cu cartea, nu cu mine!

„Inundați de ordonanțe militare, măsuri de forță, carantină și izolare sau ieșiri solemne prezidențiale ori guvernamentale, ignorăm un fapt simplu: în linia întâi a bătăliei împotriva coronavirusului sunt femeile!

Pentru că două treimi dintre medicii din România sunt femei, iar peste 80% din personalul sanitar mediu și auxiliar e format din femei!

Respect și prețuire pentru dumneavoastră, cele din linia întâi! Iar pentru domnii Iohannis, Orban și Vela, o rugăminte: spuneți un cuvânt de apreciere pentru doamnele și domnișoarele care în aceste zile salvează România. Pentru că merită!”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Citește și: Viorica Dăncilă știe cât de greu e să n-ai școală

#News