Nave gigant pentru misiuni pe mare, primite de ISU

Cele două nave vor fi folosite pentru a salva vieți pe mare

 Pompierii din România  vor avea două nave pe care le vor folosi pentru a salva vieți pe mare, ambarcațiunile fiind construite la Șantierul Naval din Galați și costă peste 40 de milioane de euro. Cu ele, salvatorii români vor putea merge în misiuni și în Marea Mediterană, potrivit digi24.ro. Cele doua nave ale pompierilor au costat peste patruzeci de milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari achiziții ale ISU.

În teorie, nava poate să adăpostească 50 de victime, dar în cazul în care este nevoie, toată această punte poate să fie plină cu oameni, în așa fel încât numărul persoanelor salvate să crească la 100.

Navele au 51 de metri lungime și 10 metri lățime. Înaintează cu 40 de kilometri pe oră, cu ajutorul celor patru motoare, care au 6.000 de cai putere. Ele pot interveni rapid în situații de urgență.
Navele pompierilor români vor putea să ajungă la o distanță de 1.000 de kilometri. Asta înseamnă ca militarii vor putea să ajute țările care au nevoie. Un exemplu ar fi Grecia, care se confruntă cu foarte multe cazuri de migranți pierduți pe mare. Pompierii primesc navele de salvare într-o perioadă în care  Europa s-a confruntat cu cel mai mare val de migranți. Navele vor interveni și pentru stingerea incendiilor pe mare, cu aparatură performantă. Navele sunt dotate și cu spitale mobile, devenind operaționale până la finalul anului.

Oamenii de știință au explicat formarea ravenelor de pe Marte și topirea ghețarilor