Facem planuri care includ cuvântul turism, iar patronii hotelurilor fac planuri pentru judecată. Pentru a acționa în instanță statul român. S-a mai discutat, s-a mai anunțat, s-au mai făcut presiuni. Pandemia se transformă nu doar în faliment, ci și într-un faliment care nu prea mai poate fi resuscitat. Momentan e doar o teamă și o previziune cam sumbră și, încă o dată, Ludovic Orban e pionul principal.

”Deocamdată suntem în curs de a forma un consorțiu procesual din 15 patroni de hoteluri. Săptămâna viitoare voi face anunțurile. Ei sunt deciși să dea statul român în judecată, pe de o parte prelungirea nejustificată a stării de urgență sub numele de stare de alertă, în condițiile în care toate țările din jur și au deschis turismul.

Și mai doresc să dea în judecată statul pentru că nu există o motivație reală pentru care să se păstreze această închidere a economiei României, ceea ce îi va duce în curând în faliment”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Dacă aș extrapola, aș ajunge la concluzia simplă și fără studii în domeniu, că am pierdut cu toții. Patronii îşi doresc recuperarea pierderilor şi daune în lipsa unor măsuri care să îi sprijine în această perioadă. Cumva, asociez numele de Gheorghe Piperea cu un nou afiș pe o nouă campanie. Și, în situația de față, nu aș prea arunca cu pietre sau dosare judecătorești în Orban. Și nici în stat. În România, legea rămâne discutabilă, chit că e sau nu perioadă de pandemie.

Nu coronavirusul face legea. Nici Orban și nici Piperea. Pierderi neprevăzute și câștiguri nedeclarate au fost și înainte de 2020. Și vor continua. Coronavirusul este, în sine, un proces cam fără șanse prin care trecem cu toți.

În momentul în care răbdarea e necesară, dar fix răbdarea te cam sapă în buzunar, e ușor să găsești un vinovat.

Citește și: Cîțu: Programul de relansare economică, făcut public la 1 iunie

#News

Foto