Selly preferă chiria în schimbul proprietății

Nu i se „pare inteligent” să țină blocată o jumătate de milion de euro doar să stea în apartamentul său

Selly, unul dintre componenții trupei 5Gang, aflat în topul vloggerilor din România, originar din Craiova, stă cu chirie într-un complex rezidențial din București. Suma pe care o plătește pentru tot confortul de care dispune ajunge 2.350 de euro, plus TVA, dar nu se gândește să își cumpere propriul apartament, deși nu este o problemă finaciară să își achiziționeze ceva pe gustul său, chiar cu „banii jos”. Potrivit acestuia, apartamentul, cu toate facilitățile, este estimat undeva la 500.000 de euro, plus TVA.

Într-un vlog făcut pe canalul său de YouTube, Selly a explicat de ce a optat să fie doar chiriaș și nu proprietar, printr-o gândire de antreprenor, dar și cu ceva aroganță, considerând că nu i se pare inteligent să blocheze jumătate de milion de euro în locuința în care stă, fără să obțină vreun profit.

„Asta e valoarea pe care eu aș estima-o. Să presupunem că acest apartament s-ar fi putut cumpăra sau apartamente similare cu acesta, de ce nu am ales să cheltui direct 500.000 și să am un bun care să îmi aparțină mie și să rămân cu el versus să plătesc vreo 30.000 de euro în fiecare an și când plec de aici să nu rămân cu absolut nimic? Pentru că nu mi se pare inteligent să blochezi 500.000 de euro într-un apartament în care tu stai”, a spus Selly în respectivul vlog, adăugând acel apartament nu îi produce bani în mod activ. „Singurul mod în care ar produce e când îl vinzi, poate că piața va crește și vei avea un profit din vânzarea lui. Ce poți face cu cei 500.000 de euro? Poți să îi investești și să își producă bani mult mai mulți decât un apartament”, a explicat acesta.

În plus, Selly consideră că încă este prea tânăr să se așeze la casa lui, dar mai mult, că la momentul în care va decide să facă acest pas, preferă să își construiască o casă, de la zero, pe gusturile lui. E drept, că la puțin peste 20 de ani ai alte perspective, dar și alte așteptări de la viață.

Citește și: Selly a fost spărgător de conturi, în copilărie