Gabriela Firea: „Deci spitalele sunt acum în aer”

Fostul edil al Capitalei declară că în lipsa unei HG care să preia aceste 4 spitale, acestea at fi rămas să se administreze singure, în lipsa resurselor

Așa cum era de așteptat, în urma scandului cu privire la spitalele din Sectorul 1, Gabriela Firea, fostul edil al Bucureștiului, a reacționat de urgență. fiind de părere că, în realitate, nu ar exista nicio explicație pentru situația actuală. „Suntem in plina pandemie si chiar daca nu eram, cand s-a luat decizia acum 20 de ani de a transfera la autoritatea locala cele patru spitale s-a analzat situatia in care Ministerul Sanatatii de-a lungul timpului nu a avut resursele necesare sa acopere resursele celor 40 de unitati spitalicesti din Capitala.”, spune Firea.

De asemenea, fostul primar este de părere că vechea orânduire funcționa perfect, ori cel puțin așa s-ar fi întâmplat atât timp cât aceasta a fost primar general: „Cele 40 de unitati au cunoscut o dezvoltare impresionanta. Compartiv cu orice spital din Europa cu siguanta ar iesi bine, au fost investitii, corpuri noi cladiri, reabilitari, sectii noi, sali de operatii, aparatura ultraperformanta.”, a mai spus Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea: „Am așteptat ca Dan Barna și Dacian Ciolos să intervină”

Reacționând, de asemenea, la cele spuse de actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, Gabriela Firea invoca lipsa unui HG care să mute spitalele sub tutela Primăriei Generale a Capitalei, astfel că acestea ar fi condamnate să se gestioneze singure.

„Plata medicilor, asistentelor si infiermierilor e facuta de Ministerul Sanatatii, dar toate celelalte cheltuieli erau asigurate de autoritatea locala. Deci sunt in aer, nu mai au finantare. Deci spitalele sunt acum în aer”, a declarat Firea.

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în cursul zilei de ieri, un proiect privind transmiterea din administrarea Consiliului Local a terenurilor şi a clădirilor aferente a patru spitale. Cele patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Citește și: Nicușor Dan, dispus să preia spitalele refuzate de Armand