Lucian Romașcanu

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvând al PSD a răbufnit după depunerea contestației la CCR a liberalilor. În opinia acestuia, depunerea contestației nu ar reprezenta altceva decât expresia fricii și a panicii, venită din partea PNL, pe fondul posibilității demiterii acestora. În aceași declarație de presă acordată după ședința CEx a PSD, Romașcanu a mai declarat că „modul în care PNL încearcă să se agațe de putere este rușinos”.

Declarația lui Lucian Romașcanu

„Astăzi, am văzut contestația pe care a depus-o la CCR PNL. Am văzut și declarațiile incendiare ale dlui Dancă, ce arată panica, frica pe care o încearcă guvernanții în perspectiva pierderii puterii. (…) Parlamentul este suveran și Parlamentul poate cenzura activitatea Guvernului pentru motive extrem de clare, așa cum a reieșit și din moțiunea depusă. Modul cum vede PNL a se agăța de putere în aceste momente este rușinos”, a spus Lucian Romașcanu, după ședința CEx a PSD.

Totul a început de la declarația lui Ionel Dancă potrivit căreia „PSD ar fi un partid de piromani”. Dancă a dat această declarație imediat după ce a ieșit din sediul CCR unde, în prealabil, a depus o contestație cu privire la intenția de moțiune de cenzură a social democraților împotriva Guvernului Orban.

„PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul. Cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu funcții depline în condițiile în care pandemia nu s-a terminat.”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Citește și: Viorica Dăncilă: „Guvernul trebuie demis de urgență”

#News