Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se amestecă iar în programa școlară: ar vrea note, nu calificative.

Ce s-a stabilit, mai exact: religia există în programă și va fi predată o dată pe săptămână. Elevii vor fi evaluați și vor primi calificative. Cu alte cuvinte: la gimnaziu, elevii vor fi notaţi cu: foarte bine, bine, suficient sau insuficient. Calificativele includ orele de religie, muzică, desen ori educaţie fizică.

De asemenea, calificativul nu va mai cântări în media finală a elevului. Simplu, ușor și civilizat.

În momentul de față, nu religia este problema. Problema tuturor este cum și în ce condiții va începe școala. Cu câte măști, cu câți metri de distanțare și cu ce laptopuri, pentru cei ce nu știu cum arată un laptop (în cazul cursurilor de acasă).

Problema Bisericii Ortodoxe Române rămâne nota la religie. Interesant.

Ce mai face Patriarhul când nu are ce face? Scrie scrisori. A decis să ia pană și cerneală și-a așternut pe hârtie o frumoasă compunere (cu dată, și parafă, și articole din lege), pe care o numește pompos: scrisoare. Desigur, nu a fost scrisă cu pană și cerneală, pentru că BOR are laptop, în timp ce școlile din România nu au apă potabilă și toalete. Asta, așa, ca o paranteză.

Scrisoarea este destinată ministrului Educaţiei, Monica Anisie, care nu are altă treabă decât să analizeze compuneri smiorcăite despre notele de la religie. Încă o dată: interesant.

Patriarhul pare că a descoperit brusc științele exacte, matematica și formulele și alege să insiste pe cifre. Adică pe note. Argumentul: s-a murit în 1989, la revoluție pentru note. (Am căutat legătura, nu o văd). Și religia nu este mai puțin importantă ca restul materiilor. (Ba chiar este extrem de inutilă viața Sfintei Filofteia).

”Lipsa notelor constituie un afront adus disciplinei, religie şi jertfei, tinerilor la revoluție’′ consideră, Patriarhul.

Reprezentanţii părinţilor spun, însă, că şi ei au cerut ca aceste materii să nu mai fie notate în anii terminali. Că părinții înțeleg mai bine decât purtătorii de patrafir. Și părinții au dreptul la o părere.

Dani nu se lasă:

“Copiii şi tinerii au dreptul constituţional de a participa la orele de Religie, drept redobândit prin jertfa tinerilor care au mărturisit în decembrie 1989 că există Dumnezeu” – aşa începe argumentaţia în 10 puncte a patriarhului.

Să amesteci istoria cu mofturile și să amesteci revoluția cu catalogul, mi se pare, personal, un mare ghiveci. Plicticos, smiorcăit și cu pretenții. Tipic BOR.

Citește și: Sprijin pentru cei mai mici de la grădinițe

#News