Groapa de gunoi a municipiului Galați arde de 24 ore

Fumul produs de incendiu a ajuns în municipiu

Incendiu groapa Tirighina
Incendiu groapa Tirighina

Incendiul de la groapă de gunoi din zona Tirighina izbucnit în după-amiază zilei de marți, 7 mai, continuă. Suprafața în flăcări s-a dublat în timpul nopții. Autoritățile au emis un nou mesaj RO-Alert cu privire la fumul dens, care a ajuns și în orașul Galați, potrivit ziare.com.

„Colegii noştri din tură de serviciu s-au schimbat şi se luptă încă cu fumul şi flăcările. În continuare ard cca 4 hectare de gunoi menajer, cu degajări de fum”, a transmis, miercuri ISU Galaţi.

Autoritățile au fost alertate marți, la 14:20. Au fost trimise 6 autospeciale de stingere și o autocisternă de la Detașamentul de Pompieri Galați, alături de Gărzile de Intervenție Pechea și Ivești. Vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens a dus la emiterea unui nou mesaj RO-Alert, pentru circulația pe DN25, drum național leagă Galați de Tecuci.

Marți la ora 18.00, ISU Galați a anunțat că ardeau aproximativ 2 hectare de gunoi. Vântul puternic a dus la răspândirea flăcărilor pe timpul nopții.

„După 23 de ore de luptă cu fumul şi flăcările, pompierii militari gălăţeni încă lucrează cu şase autospeciale de stingere a incendiului de la groapă de gunoi din zona Tirighina, unde ard circa patru hectare. Estimăm cel puţin alte 12 ore de lucru pentru stingerea acestui incendiu major, cu degajări masive de fum”, a precizat cpt. Dan Ionaşcu.

Cod galben de furtuni în mai multe zone din ţară