Captură video

Poliția și Parchetul fac cercetări cu privire la o posibilă fraudare a voturilor în sectorul 1, după ce miercuri seară, la Antena 3 a apărut o filmare în care se vedeau câțiva oameni care escaladau și cotrobăiau în sacii cu voturi, aflați la Biroul Electoral Sector 1 (BES 1). Potrivit orei de pe filmare, întreaga „acțiune” s-a desfășurat în noaptea de luni spre marți. Rezultatul votului de la Sectorul 1 a fost anunțat abia marți, spre miezul nopții.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu acuză USR că ar fura voturile, Gabriela Firea cere repetarea alegerilor, la BES 1 fiind inclusiv voturile pentru Primăria Generală, iar Clotilde Armand susține că acestea imagini sunt „fakenews”.

„Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii fură voturile ca-n codru, cu jandarmii la ușă, dar tu să dai vina pe alții!!! În fapt, în fața camerelor useriștii au făcut circ și istericale, iar pe la spate fugeau în spate cu sacii cu buletine! INIMAGINABIL pentru o țară membră a Uniunii Europene!”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Iohannis girează un sistem mafiot! Iohannis, nici omologii tăi din Africa nu ar face așa ceva!!! Să vezi cum useriștii…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Citește și: Barna nu este de acord cu renumărarea voturilor în Sectorul 1

„Noaptea ca hoții! Imagini socante! Fraudă dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Dacă organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot rămâne așa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea, candidata PSD la un nou mandat de primar general, care a pierdut în fața lui Nicușor Dan.

Noaptea ca hotii! Imagini socante! Frauda dovedita! Membri USR-Plus cotrobaie in sala cu sacii plini cu voturi. Si chiar…

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Fake news

De partea cealaltă, Clotilde Armand, cea care a fost declarată câștigătoare a Primăriei Sectorului 1, precizează că PSD promovează știrile false, neputând să își accepte, de fapt, înfrângerea.

„Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral. Așa spune legea. Dar dna Firea și fostul primar nu se pricep la acest proces, ei nu cunosc legea. PSD și-a trimis azi agitatori la sediul BES 1 iar acum promovează acum știri false pentru că au pierdut alegerile. Sunt doar niște loseri disperați”, a scris Clotilde Armand, tot pe Facebook.

Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă…

Publicată de Clotilde Armand pe Miercuri, 30 septembrie 2020

Poliția a anunțat că face cercetări pentru a se stabili ce reprezintă acele imagini și cine sunt oamenii care au intrat în acea încăpere.

Citește și: Gabriela Firea contestă rezultatele de la Primăria Generală

#News