Protest Pensionari

1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, iar seniorii români au decis să sărbătorească în fața Guvernului, ca o formă de protest împotriva hotărârii Executivului de a majorarea punctul de pensie cu numai 14%, nu cu 40% cât era prevederea legală.  

„Ca revendicare de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, vom solicita Guvernului României, autorităţilor statului, în această zi când Guvernul şi preşedintele României ar trebui să omagieze seniorii ţării, aşa cum a recomandat Organizaţia Naţiunilor Unite, pentru ceea ce au făcut aceştia pentru dezvoltarea societăţii omeneşti, vom cere să fie respectată hotărârea adoptată de Parlamentul României privind majorarea valorii punctului de pensie la suma stabilită în articolul 86 al Legii 127 din 2019, adică punctul de pensie să reprezinte 1.775 de lei, şi nu atât cât a stabilit Guvernul prin Ordonanţa 136 din 15 august”, a menţionat preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, citat de Agerpres.

Liderul FNPR s-a declarat optimist că la acţiunea programată să înceapă la ora 10 vor participa aproximativ 100 de pensionari.

„Având în vedere condiţiile de pandemie şi ţinând seama de hotărârea aprobată de forurile competente că putem să ieşim în stradă 100 de oameni, atât am informat Primăria că vor fi. Dar nu ştiu, poate că vor fi mai mulţi, poate că vor fi mai puţini, că pensionarii au manifestat interes pentru acest demers iniţiat de noi”, a afirmat Preda Nedelcu.

Recent, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, cu 242 voturi „pentru”, 147 „împotrivă” şi 11 abţineri, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%. În urma majorării punctului de pensie, acesta a ajuns la valoarea de 1.442 de lei.

Citește și: Ciolacu, despre votul din Parlament. „Am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari!”

#News