Dan Tudorache și Andreea Marin au adus medicina viitorului în Sectorul 1. Telemedicina devine realitate acum pentru prima dată într-o instituție de stat, nu în sistemul privat, la Complexul Multifuncțional Caraiman din sectorul 1 al Capitalei.

Dan Tudorache și Andreea Marin au adus medicina viitorului în Sectorul 1

Emisiunea ”Surprize, Surprize” nu se mai difuzează de ani buni, dar Andreea Marin își asumă în continuare rolul de zână bună și vine în ajutorul semenilor și se implică frecvent în acțiuni umanitare. La Complexul Multifuncțional Caraiman, din cartierul Grivița, vedeta a inaugurat alături de Dan Tudorache, primarul sectorului 1, și Livia Gomes, directoarea centrului, programul pilot ”Telemedicina”, oferit ca serviciu gratuit locuitorilor din sectorul 1.

Citește și Tudorache, măsuri de combatere a COVID-19. Saline de suprafață, amenajate în Sector 1

Ce presupune Telemedicina

Pe scurt, centrul de TELEMEDICINA e creat pentru a ajuta pacienții, dar și specialiștii, pentru că oferă șansa de monitorizare a bolnavului sau a pacientului care își dorește prevenția ori detectarea diagnosticului, precum și recuperarea după o intervenție. Monitorizarea pacientului se face 24/24 la distanță, fără a fi nevoie de consultația doctorului.

În această perioadă va purta, atașat de corpul său, echipamentul de monitorizare a parametrilor vitali, acesta incluzând și un telefon cu o aplicație specială ce transmite către Centrul de Telemedicină, în timp real, în fiecare moment, toate informațiile către personalul medical și eventualele semnale de alarmă.

Pacientul și o persoană desemnată de acesta pentru cazuri de urgență țin legătura cu medicul pe tot parcursul procesului. În cazul în care sistemul detectează ceva în neregulă, ambulanța este pregătită să pornească spre ei, iar acțiunea este dublată, când e necesar, de apelul personalului medical din Centrul Caraiman.

Medicina viitorului, în Sectorul 1

”În misiunea mea asumată de a găsi la noi acasă, în România, (…) avantajele sistemului TELEMEDICINA, numită și „medicina viitorului”, a devenit realitate acum pentru prima dată într-o instituție de stat din țară, nu în sistemul privat, cum ne-am aștepta. La Complexul Multifuncțional Caraiman din sectorul 1, programul pilot este oferit ca serviciu gratuit locuitorilor de aici, pentru că este finanțat din banii cetățenilor plătiți ca taxe și impozite.

Orice primărie ar putea să redirecționeze aceste fonduri în mod similar, sprijinindu-și astfel locuitorii cu servicii medicale gratuite. (…)”, a declarat Andreea Marin.

#NEWS