Tomac e categoric și declară că starea de urgență e necesară
Eugen Tomac

PMP, al doilea partid care vine cu o propunere de prim-ministru

După ce USR-Plus a spart gheața cu propunerea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru al României, iată că și cei de la PMP au ales să facă una. Propunerea PMP pentru funcția de premier este Cristian Diaconescu. Acesta a fost propuS de către delegația partidului Mișcarea Populară, în frunte cu Eugen Tomac, liderul formațiunii.

Astfel, dacă până acum, singura opțiune viabilă o reprezenta liderul Plus, Dacian Cioloș, iată că acum acesta tocmai ce și-a găsit un rival, în persoana lui Cristian Diaconescu.

Citește și: USR-Plus îl trage de urechi pe Klaus Iohannis și îl propune pe Cioloș

Declarațiile PMP:

„PMP a venit cu o propunere de prim-ministru în persoana lui Cristian Diaconescu. Considerăm că avem dreptul să solicităm această funcţie”, a spus Tomac, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis

Cine este Cristian Diaconescu?

Să o luăm cu începutul. Și-a început cariera politică încă de tânăr, înscriindu-se în PCR. După ce apele comuniste aveau să se calmeze, acesta se alătura PSD-ului și devedea ministru de al Justiției în perioada de glorie a lui Adrian Năstase, ca mai apoi să mai tragă odată lozul câștigător în timpul mandatului de premier al lui Emil Boc, când a ocupat pentru o perioadă scurtă funcție de ministru de Externe, funcție pe care a repetat-o, de altfel, și în timpul guvernării MRU.

#News