Dan Barna și Dacian Cioloș

USR-Plus îl bagă la înaintare pe Dacian Cioloș

După cum declaraseră și cu câteva zile în urmă, se pare că cei de la USR-Plus au prins, în sfârșit curaj să vină cu o propunere. Acum se pare că aceștia au câteva nume pe care le consideră potrivite pentru a face parte dintr-un nou guvern. Astfel, USR-Plus îl consideră potrivit pentru a ocupa funcția de premier pe Dacian Cioloș.

”USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare, cu miniştri, ca să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine în spaţiul public. Premierul desemnat trebuie să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. L-am propus pe Dacian Cioloş. Preşedintele a luat act, se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte pentru planul pentru perioada următoare, nu a oferit o soluţie, a rămas rezervat”, a declarat Barna.

Dan Barna a ales, de asemenea, să îl tragă de urechi pe președintele Iohannis și să îi reproșeze că deciziile luate de acesta până acum au fost în scop pur politic, neținând cont de faptul că ar putea să aibă parteneri cu care să colaboreze, pentru o Românie prosperă.

„În România este o criză politică reală şi acută. Ceea ce preşedintele a susţinut, că PNL poate să guverneze singur, a fost o soluţie care nu a funcţionat. E nevoie de colaborare onestă şi mai largă pentru a scoate România din criză. USR şi-a exprimat disponibilitatea de a participa la guvernare cu miniştri, să putem să implementăm politicile pe care Alianţa USR-PLUS le susţine”, a declarat Barna.

Citește și: PNL, primii la consultări. Ce dorește Iohannis, aia se întâmplă

Citește și: PSD s-a prezentat la consultări fără o propunere de premier

#News