foto Facebook Marcel Ciolacu

PSD s-a ținut de cuvând și nu a propus un premier. Cu toată că Marcel Ciolacu a fost criticat pentru lipsa sa de inițiativă de către Șerban Nicolae, acesta a rămas pe poziție și nu a prezentat nicio variantă viabilă pentru funcția de prim-ministru. Astfel, PSD s-a dezis de numirea unui premier de data aceasta, dacă în trecut nu prea s-a ținut cont de părerile lor.

După întrevederea cu președintele Iohannis, Marcel Ciolacu a ieșit foc și pară, declarând:

„Am luat act de dorinţa preşedintelui şi a PNL de a prelungi această criză. Data trecută am venit cu o soluţie concretă de a opri criza politică. Azi ne-am exprimat disponibilitatea de a vota un guvern de specialişti sau un guvern de uniune naţională. (…) Nu vom vota niciun fel de guvern minoritar al PNL. Când vorbești cu președintele te iei după discuții, nu după senzații. Nu am avut discuții despre alegeri anticipate cu președintele României. Dacă s-ar fi luat act de propunerea și majoritatea făcute de PSD și PRO România, nu am mai fi avut criza actuală. Președintele a decis să prelungească criza”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Nici în visele cele mai rele ar fi să votez un premier pe domnul Cîțu. Dacă se vine cu un guvern de specialiști PSD nu are nimic împotrivă să îl voteze până la alegerile la termen.

Nu ne-a spus președintele niciun nume de premier. Nu am avut discuții despre alegeri anticipate.”, a mai declarat Ciolacu, după consultări.

Citește și: PNL, primii la consultări. Ce dorește Iohannis, aia se întâmplă

Declarația lui Marcel Ciolacu de dinainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis:

„Toate propunerile mai mult decât rezonabile făcute de PSD au fost respinse de președintele Iohannis. Fără argumente. Este obligația Președintelui Klaus Iohannis să nominalizeze o persoană capabilă să formeze o majoritate.

România trebuie să aibă cât mai rapid un guvern cu puteri depline!

PSD va susține învestirea unui guvern format din profesioniști, care să fie capabil să gestioneze pericolul legat de epidemia de coronavirus și care să asigure administrarea corectă a țării până la alegerile parlamentare.”

Foto

#News