Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 29 din Constanţa, Ion-Denys Ciorogaru, și-a depus demisia din această funcție, în semn de protest față de acțiunea Poliției de a amenda opt foști elevi care jucau vineri seara baschet și fotbal în curtea școlii.

„Am luat decizia de a-mi depune demisia în semn de protest, pentru că sunt reprezentantul unei instituţii şi ca reprezentant al unei instituţii mi s-a părut perfect normal să am o reacţie la modul abuziv în care Poliţia s-a comportat faţă de foştii noştri elevi, dar şi faţă de noi ca şcoală. În urma unor sesizări pe care le-am făcut că anumite persoane au intrat în curtea şcolii şi au ameninţat elevii, a doua zi au venit, m-au verificat la hârtii şi am fost ameninţat cu amenzi. Ceea ce nu mi se pare deloc corect”, a acuzat Ion-Denys Ciorogaru, potrivit News.ro.

Directorul școlii a declarat că, „din punctul meu de vedere, s-a întâmplat un abuz. Uneori şi legea, dacă nu ţine cont de morală, poate fi abuzivă. Legea spune că în anumite ore nu ai voie să intri în spaţiul şcolii. Perfect adevărat. Poliţia a venit, a amendat nişte copii cuminţi, din informaţiile pe care le avem noi, care nu deranjau pe nimeni, stăteau de vorbă, pentru că aveau reclamaţii apropo de huliganii care vin, intră în curtea şcolii, distrug gardul, fac scandal. Parcă nu e ok şi fiind vorba şi de foşti elevi al şcolii 29, elevi cu care noi ne mândrim. Vorbim de copii cu rezultate nu bune, ci foarte bune la învăţătură, copii care nu ne-au creat niciodată probleme, copii care vin, salută, discutăm, trec special să ne vadă, care ani de zile pentru ei şcoala 29 a fost un loc în care se întâlneau. Acum sunt la licee diferite. Este tot singurul loc unde pot să se mai întâlnească, încă mai au prieteni. Mi se pare perfect absurd ceea ce s-a întâmplat”, a mai spus Ciorogaru, citat de edupedu.ro.

Acces interzis, din ordin de ministru

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat, luni, despre cazul copiilor amendaţi după ce au intrat în curtea şcolii, că accesul în unităţile de învăţământ este interzis pentru persoanele străine în urma unui ordin comun al ministrului Educaţiei şi al Sănătăţii legat de prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Totodată, acesta a cerut părinţilor să verifice dacă sporturile de echipă practicate de către copiii lor se desfăşoară în cadrul legal, având în vedere măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Ce pot să spun în această situaţie este faptul că aceste incursiuni ale elevilor în spaţiul şcolar sunt interzise în afara orele de program şi mai mult decât atât sporturile de echipă, dacă sunt interzise în timpul orelor de sport, ar trebui să fie un semnal de alarmă şi pentru părinţi şi să aibă într-un fel modalitatea de a verifica dacă aceste sporturi de echipă se desfăşoară în cadru legal sau se desfăşoară având în vedere toate măsurile de prevenire a Sars-COV-2”, a transmis inspectorul şcolar general.

Reamintim că opt elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost ridicaţi de către poliţişti din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Municipiul Constanța, vineri 2 octombrie, duşi la o secţie de poliţie şi amendaţi cu câte 250 de lei. Părintele unui copil a spus că aceştia nu distrugeau, nu înjurau, stăteau de vorbă pe un ton civilizat.

Citește și: Dacă nu ești olimpic, nu se isterizează nimeni că te-a ridicat poliția

#News