O nouă pagină din memorialistica românească, marca Sadoveanu: interlopi versus mascați. Fără legătură cu prozatorul român, clanul cu același nume impune ordinea, face legea și își desfășoară activitatea în sectorul 1 al Capitalei. Este vorba de clanul Sadoveanu, condus de Cristian Mitrache.

Membrii acestei grupari sunt cunoscuti pentru trafic de persoane, proxenetism, furturi de mașini sau furturi din locuințe. Adică, tot tacâmul. Bifează cam toate paragrafele din lege care i-ar putea duce după gratii. Și asta de ani buni.

Cu ce se mai ocupă clanul Sadoveanu? Cu activitate pe Facebook. Nu vorbim aici de poze cu pisicuțe, nunți și botezuri, ci amenințări distribuite live. Nu știm exact dacă rivalii clanului sunt în lista de prieteni, dar, cu siguranță, orice clip care te amenință direct, va ajunge și la tine. La fel de direct.

Un exemplu este un videoclip filmat în luna iulie, în parcarea unui hypermarket din cartierul Militari. Totul e live: și amenințările, și comentariile, și promisunile Sadovenilor.

Nu este departe luna septembrie de luna iulie, iar polițiștii și procurorii au decis să ia măsuri. În dimineața zilei de joi au fost întocmite 16 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, în municipiul București și în județele Ilfov și Teleorman, anunță Poliția Capitalei.

Conform Știripesurse, la acțiune participă polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucuresti – Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul Investigații Criminale – Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare.

Cuțite, pumnale, pistoale, răngi și bâte: toate fac parte din recuzita clanului și toate au fost confiscate și fotografiate de Poliția Română. Pentru că nu doar videoclipurile clanului fac legea. Ci și pozele polițiștilor.

Citește și: Ciprian Pian are acces la Facebook. Chiar și din închisoare

#News

Foto