Ionel Stoica, un cunoscut comentator și realizator de reportaje la TVR, a povestit cum l-a cunoscut pe Gică Hagi și cine l-a școlit când a ajuns la Sportul Studențesc. Despre Hagi se știu multe, a fost considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor ’80 și ’90 și cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Cu toate acestea, dincolo de activitatea din sport sau din afaceri, detaliile vieții personale sunt, de cele mai multe ori, bine primite.

”L-am cunoscut pe Gică atunci când a venit la Sportul Studențesc. Unde stăteam eu, pe Calea Victoriei, în bloc cu mine stătea o doamnă, Elena Bargiuma. Era un personaj pitoresc, grecoaică la origine. O femeie extraordinară, gătea uluitor. A fost șefă de cabinet a lui Nicu Ceaușescu la UASCR (n.r. – Uniunea Asociațiilor Studenților Comuniști din România).

La ea acasă erau uceniciți toți jucătorii de la Sportul. Ea îi introducea în viața Bucureștiului, ea le filtra și prietenele. Ea l-a învățat pe Marcel Coraș să-și pună cravată la gât. Toți treceau prin mâna ei. I-a venit rândul și lui Hagi, abia venise la Sportul, deși dăduse examen la Craiova. Ăia nu prea l-au vrut acolo, așa că l-au mutat la Sportul”, a povestit Ionel Stoica, fost realizator TVR.

Mai mult decât atât, Stoica a decis să aducă detalii și despre o mare slăbiciune a lui Gică Hagi, un fel de mâncare banal, dar ridicat la rang de obsesie.

”A venit la Lena, stăm, mâncăm și pe la 1 noaptea a vrut să plece. Ea stătea la etajul 3 pe scara de vizavi. Am coborât și i-am arătat lui Gică unde stau eu. I-am zis să urcăm până la mine. Am urcat și de la mine a răzbit pe scară un miros de cartofi prăjiți. Deschid ușa și soția care se culcase îmi lăsase un platou cu cartofi prăjiți, cu ouă ochiuri și salată.

Ăsta, deși mâncase, a început să freamăte. “Bă, Ioane, ce ai aici?”. Gică e obsedat de cartofi prăjiți. Ne-am așezat la masă, am băut și două sticluțe de bere și s-a făcut 2 jumate noaptea. I-am aranjat un fotoliu în birou și s-a culcat acolo până dimineață”, a dezvăluit Ionel Stoica la GSP Live.

Citește și: Fuego e depresiv pe Facebook: ”Am obosit să obosesc”

#News