Aparat Real Time PCR-Sars-Cov 2

Primăria Capitalei va achiziționa încă 5 aparate Real Time PCR și 7 sisteme de extracție automate de acizi nucleici, pentru diagnosticarea noului coronavirus, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.

În valoare de aproximativ 2,7 milioane lei, echipamentele medicale vor ajunge la Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș București, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic de Ortopedie „Foişor”, anunță municipalitatea.

„Infecția virală Sars-Cov 2 se tratează cu medicamente, dacă sunt simptome, iar pandemia se depășește cu o bună organizare și gestionare judicioasă a resurselor. În acest context, am decis să achiziționăm încă 5 aparate de testare RT – PCR, plus extractoare, care cresc viteza de analiză. Aceste aparate de testare se adaugă celor 5 cumpărate în luna martie”, a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus că în continuare Primăria Municipiului București Dorim derulează programe de creștere a capacității de testare „singura cale de revenire la o viață cât de cât normală”, prin depistarea, izolarea și tratarea, acolo unde este cazul, a persoanelor infectate cu virusul chinezesc.

Citește și: Gabriela Firea: „Spitalul Foișor este etalonul de calitate în România”

HashtagNews.ro