Turişti amendaţi pentru că au intrat cu ATV-uri în Parcul Naţional „Piatra Craiului”

Amenzile aplicate sâmbătă de către jandarmii braşoveni se ridică la 6.000 de lei.

Mai mulţi turişti au intrat cu două ATV-uri în Parcul Naţional „Piatra Craiului”, fiind amendaţi de către jandarmi. Aceștia au circulat cu vehiculele într-o zonă protejată. Cuantumul total al amenzilor aplicate sâmbătă de către jandarmii braşoveni pentru această contravenţie se ridică la 6.000 de lei.

Potrivit datelor furnizate de Jandarmeria Braşov, jandarmii aflaţi în patrulare în zona Parcului Naţional „Piatra Craiului”, au intervenit în urma sesizărilor primite sesizări potrivit cărora că în zona protejată a parcului se află mai multe ATV-uri.

Turiștii au fost sancţionati contravenţional cu amenzi în cuantum total de 4000 lei în conformitate cu prevederile Legii 407/2006 a vânătorii şi fondului cinegetic, pentru circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului, potrivit g4media.ro.

„Jandarmii s-au deplasat spre zona «La Table» şi au identificat acolo mai multe persoane, cu două ATV-uri, faptă care contravine prevederilor legale.”, a comunicat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov.

Aceasta nu a fost singura intervenţie a jandarmilor braşoveni. Într-o altă zonă a parcului naţional, pentru aceleaşi încălcări ale legislaţiei,  oamenii legii au mai dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 2000 lei.

Masivul Piatra Craiului sau chiar Crai, este un lanț muntos calcaros aflat la sud-vestul Carpaților Orientali, dar care aparține lanțului Carpaților Meridionali, găsindu-se în nord-estul acestora.

Din punct de vedere petrografic, Masivul Piatra Craiului se deosebește geologic și geomorfologic de masivele și grupele muntoase înconjurătoare, Munții Leaota, Munții Bucegi, Munții Făgăraș și Munții Iezer-Păpușa. În timp ce aceste grupe montane sunt formate aproape exclusiv din roci cristaline, „Crai”-ul, cum este adesea alintat, este o „lamă” tăioasă și abruptă de roci sedimentare, în special roci calcaroase de vârstă jurasică, lungă de aproximativ 24 – 26 km, orientată de la sud-vest spre nord-est, și lată de aproximativ 6 – 8 km, pe direcțiile perpendiculare corespunzătoare. Cunoscuții pereți verticali, înalți de 400–650 m, dintre Padina Lăncii și Valea lui Ivan, au luat naștere datorită stratificării pe orizontală a calcarelor.

Modificări în obținerea actelor de identitate