Tânără din Neamț, moartă într-o prăpastie din Munții Bucegi

Femeia a căzut într-o prăpastie, de la 200 de metri.

O tânără în vârstă de 24 de ani din Neamț a murit, sâmbătă, după ce a căzut aproximativ 200 de metri într-o prăpastie din Masivul Bucegi, în apropiere de Valea Jepilor Mici, în zona Brâna Caraimanului, pe traseul care duce de la Crucea Caraiman spre cabana Caraiman, potrivit ziare.com.

 Deși era echipată corespunzător, femeia s-a împiedicat, iar cei trei însoţitori ai săi nu au putut face nimic pentru a o salva

Echipaje de la Salvamont au intervenit pentru recuperarea cadavrului. La locul tragediei au venit 12 salvatori de la Salvamont Bușteni și Salvamont Prahova, care au scos victima din prăpastie. Deoarece distanța pe care trebuia transportat era destul de mare, trupul va fi dus la cabana Caraiman, apoi la Piatra Arsă și apoi va putea fi preluat de o mașină de la Institutul Medico-Legal.

Potrivit oficialilor Salvamont Buşteni, salvatorii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă, în jurul orei 15:00.

Prietenul fetei care era cu ea a intrat în stare de șoc, fiind preluat de Ambulanță.

„Acestea sunt situații cu mare încărcătură psihică, sunt situații deosebite care ne arată că tot timpul trebuie să fim atenți la ce se întâmplă pe munte. Trebuie să înțelegem că muntele este o zonă de risc și că oricând se poate întâmpla ceva, iar un moment de neatenție poate să transforme excursia pe care ne-o doream plăcută într-o tragedie”, a declarat  Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România.

Sabin Cornoiu a explicat că sunt momente când acest traseuul Valea Jepilor este accesibil pentru foarte multă lume, chiar și cu cunoștințe minime în materie de drumeții montane. Acesta a avertizat că orice strop de ploaie care cade în această zonă îngreunează accesibilitarea pe potecă. „Orice fulg de zăpadă, orice bucățică de gheață, orice tronson care poate fi afectat de schimbarea bruscă a vremii poate să transforme un traseu foarte accesibil într-unul foarte periculos. Starea sănătății necorespunzătoare, iarăși, poate să creeze probleme unora dintre cei care îl parcurg. Deci, nu putem spune că este un traseu dificil, ci în anumite condiții, dintr-un traseu accesibil devine un traseu foarte, foarte periculos”, a avertizat șeful Salvamont România.

Turişti amendaţi pentru că au intrat cu ATV-uri în Parcul Naţional „Piatra Craiului”