Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei Nicușor Dan a anunțat în cursul acestei seri că problema juridică din jurul ELCEN urmează să fie rezolvată până la sfârșitul acestui an, întrucât se plănuiește ieșirea din insolvență a companiei. Potrivit mesajului postat de Nicușor Dan, ministrul de Finanțe Florin Cîțu ar fi pus umărul la treabă pentru ca situația să fie rezolvată până la finele acestui an. Mai mult decât atât, Dan a mai spus că „acesta e rezultatul mai multor discuții și al sprijinului pe care l-am primit atât din partea premierului Ludovic Orban, cât și din partea miniștrilor Economiei și Finanțelor”.

„Am reușit, împreună cu Ministerul Finanțelor, să rezolvăm problema juridică ce împiedica modernizarea sistemului de termoficare din București. Până la finalul acestui an, producătorul de energie termică ELCEN va ieși din insolvență, Primăria Capitalei urmând să achite prin compensare datoriile de 400 de milioane de lei pe care le are către Termoenergetica, care la rândul ei va putea face plățile restante către ELCEN. Odată ce ELCEN își achită datoria de bază, va fi scutită și de penalitățile adunate pentru neplată, urmând să ia un start financiar curat în noul an. Acesta e rezultatul mai multor discuții și al sprijinului pe care l-am primit atât din partea premierului Ludovic Orban, cât și din partea miniștrilor Economiei și Finanțelor.”, spune Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan răspunde acuzațiilor lui Vlad Voiculescu

Nicușor Dan: „Începând cu 2021, Primăria Capitalei, împreună cu ELCEN și Termoenergetica, vor putea atrage banii europeni necesari”

„Țin să reamintesc că ieșirea din insolvență a companiilor din domeniul termoficării e condiție obligatorie pentru accesarea fondurilor europene, iar neglijarea acestui lucru de către fosta administrație Firea-PSD a făcut imposibil apelul la aceste fonduri, agravând problema apei calde și a căldurii pentru bucureșteni. Începând cu 2021, Primăria Capitalei, împreună cu ELCEN și Termoenergetica, vor putea atrage banii europeni necesari atât pentru modernizarea producției, cât și pentru modernizarea distribuției de energie. Urmare a investițiilor pe care le vom face, în cel mult doi ani de zile, bucureștenii vor avea un sistem de termoficare mult îmbunătățit față de cel de azi.”, mai spune Nicușor Dan.

Citește și: Tudose: „Așa defazare din partea PNL e strigătoare la cer!”

#News