Alfred Simonis/ Captură video

Șeful duptaților PSD, Alfred Simonis pare să fie din ce în ce mai incisiv în ultima perioadă. Într-un război vizibil cu Florin Roman, acesta critică atitudinea celor din PNL, catalogând-o drept „furibundă”.

Simonis: „S-au supărat foarte tare pe faptul că nu-şi pot scăpa membrii de partid”

„Am văzut o reacţie furibundă a celor de la PNL care încearcă prin orice mijloace să acopere subiectele importante ale zilei. I-am văzut extrem de supăraţi astăzi şi explicaţia pe care o găsesc eu pentru această supărare este că au pregătit un proiect de lege prin care încercau ca membrii Guvernului, membrii PNL din instituţiile deconcentrate, care fac achiziţii frauduloase în această perioadă, să poată executa la domiciliu pedepsele cu închisoarea, pedepsele de până la 7 ani. Săptămâna trecută am respins în regim de urgenţă în Comisia juridică această iniţiativă, am introdus-o pe ordinea de zi de plen, eu am cerut, şi am respins-o cu o largă majoritate. S-au supărat foarte tare pe faptul că nu-şi pot scăpa membrii de partid care dau tunuri şi astăzi au cerut introducerea pe ordinea de zi de miercuri a unor iniţiative foarte vechi semnate de reprezentanţi ai mai tuturor partidelor politice, propunere cu care am fost de acord”, a afirmat Simonis, încercând să-i dea replica lui Florin Roman.

Ca mai apoi, Alfred Simonis să completeze cu:

„În acelaşi timp, nu i-am văzut pe cei de la PNL să vorbească de o iniţiativă tot a PNL care este la Camera Deputaţilor, mai recentă, prin care se instituie din nou ca pedeapsa cu închisoarea să poată fi ispăşită la domiciliu, iar în weekend-uri să fie ţinuţi în centre speciale, probabil centre SPA. (…) Nu i-am văzut să ceară introducerea pe ordinea de zi a acestui proiect. Am cerut noi, astfel încât miercuri să se respingă şi această iniţiativă prin care PNL încearcă să-şi protejeze tunurile date în această perioadă în care oamenii mor de COVID şi de alte probleme”, a mai spus Alfred Simonis.

La rândul lui, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman a spus că ar fi solicitat Comitetului liderilor suplimentarea ordinii de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputaților cu 6 proiecte iniţiate de către cei din PSD:

„Astăzi, la Comitetul liderilor, am solicitat suplimentarea ordinii de zi cu şase proiecte, pe care noi le numim ‘bombe’, lăsate de PSD la Comisia juridică, pe care le-au îngropat în sertarele acestei comisii şi care pot exploda în orice moment”, a declarat Florin Roman.

Citește și: Ministrul Dezvoltării, pus pe fapte mari: 25% dintre angajați vor fi concediați

#News