Lucian Romașcanu

Cei de la PSD, prin purtătorul lor de cuvânt, Lucian Romașcanu, au anunțat că sunt vehement împotriva carantinării localităților ce prezintă un risc crescut de infectare, afirmând că această carantină are nuanțe politice și că vine în defavoarea cetățenilor acelor comune.

PSD deplânge soarta celor ținuți în carantină

„Există abuzuri, în acest moment, cu nuanţe politice, cum este carantinarea comunei Gornet, acolo există, până la urmă, şapte cazuri confirmate, iar două mii de oameni sunt ţinuţi în carantină fără să li se asigure un minim sprijin. Acei oameni îşi vor căuta dreptatea în instanţă şi sperăm ca instanţa să fie în acord cu pretenţiile dumnealor”, a declarat Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Reamintim că în Giurgiu, Cartojani a fost prima localitatea plasată sub carantină, în timp ce în județul Prahova vorbim despre localitatea Gornet. În Argeş, un număr de 12 localităţi, printre care Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti, se află sub monitorizare, o decizie în ceea ce le privește fiind luată în cursul zilei de astăzi.

Cartojani dă în judecată DSU

Comuna Cartojani din județul Giurgiu a anunțat că va da în judecată DSU pentru privarea drepturilor și libertăților cetățenilor acestei comune, suma cerută de reprezerntanți fiind de 500.000 euro, ce ar urma să fie împărțită celor carantinați.

Citește și: Violeta Alexandru: „Bravo, România mea care muncește!”

#News