Președintele Iohannis consideră că măsurile luate de autorități în urmă cu trei săptămâni, asta în ciuda faptului că și astăzi au fost înregistrate foarte multe cazuri de infectare cu Covid, 10.142 din peste 35 de mii de teste.

„Este o perioadă extrem de complicată și zilnic apar noi provocări. Până acum am făcut față acestor provocări. Intenționez să facem față acestor provocări în continuare. Pe parcursul pandemiei am observat că este cel mai important să luăm măsurile care se impun pentru a opri răspândirea pandemiei. Pe primul loc e sănătatea românilor. E nevoie de măsuri care vin din două zone. Vorbim din zona de protecție: mască, distanțare, igienă. Al doilea pachet se referă la mobilitate.

Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea populației. Deja putem să observăm că măsurile dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3 – 4 săptămâni numărul de cazuri creștea. Cred că suntem în a treia săptămână când numărul e la 10.000. Sunt zile când sunt sub  10.000. Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune. Nu au fost suficiente măsurile, numărul la terapie intensivă crește. Evident că s-a impus un nou set de măsuri”, a spus Klaus Iohannis într-o videconferință.

Mă aștept de la dvs, cei din Prefecturi, Poliție și Jandarmerie, să fiți foarte fermi, pentru că este vorba de măsuri de sănătate publică, pentru că în joc este viața multor români. Fermitate, claritate, până când înțelege toată lumea să le respecte. Nu deveniți sursa de știri panicarde. Nu trebuie să fim panicați, a mai spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis

Citește și: Tătaru recomandă consultarea medicilor de familie

#News