O tonă de trufe, confiscată de poliţiştii din Bacău

Ciupercile erau transportate fără acte legale de provenienţă

Poliţiştii au confiscat de la un bărbat din judeţul Mureş peste 800 kilograme de trufe pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculată în Harghita, fiind oprit pentru control în localitatea Sascut, potrivit g4media.ro.

Din verificările efectuate de oamenii legii a reieşit faptul că în interiorul autoutilitarei se aflau mai multe cutii în care erau depozitate trufe, iar pentru acestea conducătorul autoutilitarei, angajat al unei societăţi comerciale de profil, din judeţul Harghita, nu a putut prezenta un aviz de însoţire sau alte documente care să ateste proveniență legală a mărfii.

” Poliţiştii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 836 kilograme trufe în valoare de peste 200.000 lei şi predarea acesteia Ocolului Silvic Căiuţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agentul şef adjunct Gabriel Dumitrache. Societatea în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare totală de 5.000 lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea modului în care societatea comercială a intrat în posesia trufelor. Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol Bacău şi a personalului din cadrul Ocolului Silvic Căiuţi.

Aparatele care ar măsura nitriții și nitrații din fructe și legume, retrase de la vânzare de ANPC