Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 45 de percheziții domiciliare în București și în alte 24 de județe, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual și exercitarea fără drept a unei profesii.

Infracțiunile cercetate au fost săvârșite de către reprezentanții unei clinici de înfrumusețare ce funcționează în municipiul București, „cu ocazia efectuării procedurilor de înfrumusețare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât și în alte locații partenere de pe teritoriul țării de către angajați/colaboratori, fără a le evidenția în sistem contabil și fără a îndeplini condițiile esențiale pentru exercitarea unei astfel de profesii”, se arată în comunicatul PICCJ.

Potrivit Poliției Române, 12 percheziții sunt în București, 8 în Buzău, 2 în Ilfov, 2 în Timiș și câte una în Argeș, Arad, Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Sibiu, Vâlcea). Totodată au fost puse în executare 7 mandate de aducere.

„Dr. Lana”, esteticianul vedetelor, trimis în judecată

În urmă cu două săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București au trimis în judecată două persoane, respectiv pe Svetlana Serghei și pe soțul ei, ambii sub control judiciar, pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune în formă continuată. Procurorii au date pentru 37 de fapte, potrivit Digi24. Svetlana Serghei, „Dr. Lana” era cunoscută ca medicul estetician al multor persoane publice din România.  

„Inculpata este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, căsătorită cu inculpatul, cetățean român. Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din mun. București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii”, spun procurorii.

Citește și: Bianca Drăgușanu vrea să fie perfectă