Sursa foto: cursdeguvernare.ro

Emma Răducanu, jucătoarea de tenis ce a câștigat US Open la vârsta de 18 ani, a fost votată sportiva anului 2021, în competiția organizată anual de BBC.

Tânăra sportivă a transmis un mesaj tuturor celor care au susțint-o și le-a mulțumit pentru premiul primit. Ea a precizat că e o „adevărată onoare” să se numere printre sportivii nominalizați.

„Mulţumesc pentru trofeu, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. (…)Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, anul acesta a fost nebunesc. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum. Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a transmis Emma.

„Fenomenul” Emma Răducanu

Telespectatorii au putut vota sportivul anului în timpul transmisiunii BBC One de duminică, de la Media City din Salford.

Emma Răducanu va participa, la începutul anului viitor, la turneul de la Sydney, ce va avea loc în perioada 9-15 ianuarie.

Reamintim că Răducanu, campioana de la US Open, s-a oprit în sferturile de finală la Transylvania Open, organizat la noi în țară, după eșecul neașteptat în fața ucrainiencei Marta Kostyuk (55 WTA), scor 6-2, 6-1.

Simona Halep a avut cuvinte de laudă la adresa ei, precizând că ceea ce a reușit să facă la US Open a fost „incredibil.” Mai mult, „campioana noastră” consideră că Răducanu are potențial să câștige orice.

„Poate să intre în top 10 WTA foarte repede. Are un viitor luminos dacă o ține tot așa. Presiunea este pe umerii ei. Ar fi bine să ne bucurăm de tenisul ei, de modul în care se prezintă. Este foarte drăguță, dar trebuie să aveți răbdare cu Emma Răducanu”, a declarat Simona Halep în presa engleză.

Emma Răducanu este o jucătoare profesionistă de tenis britanică cu origini în România și China. De asemenea, cea mai bună clasare a carierei sale este locul 19 mondial, pe 15 noiembrie 2021.

Ea a început să joace tenis de la vârsta de cinci ani, iar la 18 ani și 10 luni a câștigat primul trofeu de Grand Slam din cariera sa.

Emma Răducanu face senzație și pe podium, nu doar pe terenul de tenis