Sorin Grindeanu și cartea de matematică (captură video)

Vicepremierul Sorin Grindeanu, cel acuzat de soțul edilului Sectorului 1, că nu are cartea de matematică pe care a înregistrat-o în urmă cu aproape 20 de ani în catalogul CIP, a ieșit public și și-a răsfoit cartea în fața presei. Mai mult, a caracterizat acțiunea lui Clotilde Armand, cea care „reîncălzit cioba” lui Grindeanu ca pe o „șobolăneală”, făcând aluzie la situația în care se află cel mai bogat UAT din România, Sectorul 1, căzut la datorie în războiul gunoaielor.

„Sunt oameni care se recomandă prin anumite virtuți și există doamna Armand, care se recomandă prin gunoi. Mult gunoi și mizerie”, a declarat Sorin Grindeanu în cadrul unei conferințe de presă susținută, luni, la sediul PSD.

Sfat pentru „Madame Armand”

De asemenea, acesta are un sfat pentru „Madame Armand”, indicându-i acesteia să ceară foile matricole ale elevului și studentului Grindeanu pentru a vedea notele obținute în timpul studiilor făcute „la timp și complet”.  

„Aș fi spus că povestea cu cartea e o ciorbă reîncălzită din 2017, dar nici măcar asta să știți că nu e. E doar încă o șobolăneală a doamnei Clotilde Armad. Mă adresez direct doamnei: Madame Armand, attention! Aici e cartea și pot să vă spun că ați pierdut încă un război din șirul multor altora pe care le-ați deschis. Eu am făcut școala la timp și complet. Vă rog să vă adresați Ministerului Educației și să cereți foile mele matricole și să vedeți ce note am luat și ca elev, și ca student”, a adăugat Grindeanu.

Vicepremierul, „acest Florin Roman al PSD-ului”

Clotilde Armand a scris, pe contul său de Facebook, că „în spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât și comunității matematice”, mai mult, în cataloghează pe Grindeanu ca „acest Florin Roman al PSD-ului”. Postării sale, Clotilde Armand i-a atașat o interviu acordat Mediafax, Grindeanu a răsfoit cartea în fața camerei de filmare. „Să știți că am văzut că tot se scrie în anumite ziare – eu am prezentat la un moment dat o poză cu cartea respectivă, că nu există, că sunt doar coperți. Nu vreau să dezvolt foarte mult. NU am făcut o carieră universitară, ține de ceea ce am învățat și m-a învățat foarte mult tatăl meu și nu doar”, declara Sorin Grindeanu în respectivul interviu.   

Citește și: Tudorache dă „de pământ” cu actuala administrație a Sectorului 1