Laureat al Clubului Sportiv Dinamo în anul 2019, canotorul Marius Cozmiuc, susţine că un număr de patru medalii vor fi câştigate de echipajele din ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokio de anul viitor, potrivit AGERPRES.

„Suntem pe val şi încercăm să ne menţinem cât mai sus. Ne-am calificat cu 7 echipe la Jocurile Olimpice, iar până la Tokyo ne dorim să mai calificăm încă 4. Anul olimpic este aproape, aşa că ne antrenăm în forţă. Sperăm toţi să obţinem cât mai multe medalii la Tokyo. Eu zic că vor fi patru medalii. În familie sper să fie două (n.r. – alături de soţia sa, Ionela Cozmiuc, componentă a echipajului de dublu vâsle, categorie uşoară)”, a afirmat el.

Alături de Ciprian Tudosă, Cozmiuc a fost medaliat cu argint la Campionatele Europene de canotaj de la Lucerna în proba de dublu rame şi este de părere că necesită antrenamente chiar şi în zilele libere pe care le are de sărbători.

„Avem restricţii în această perioadă, normal, trebuie să fim atenţi ce consumăm. Avem şi antrenamente de făcut cât suntem acasă, în această mini-vacanţă. Trebuie să ne menţinem pentru că obiectivele sunt importante. De fapt, avem liber doar trei zile după care revenim la antrenamentele centralizate”, precizează acesta.

Premierea sportivului Marius Cozmiuc s-a desfăşurat în cursul zilei de luni, la sala de gimnastică a complexului din Şoseaua Ştefan cel Mare, acesta fiind unul dintre laureaţii prezenţi la eveniment.

#news