Cristina Neagu

Federația Europeană de Handbal a anunțat, vineri, că turneul Final 4 al Ligii Campionilor a fost anulat. Pe cale de consecință nici CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea nu vor mai disputa meciurile din sferturile de finală ale celei mai importante competiții europene intercluburi. Turneul final al competiției supreme urma să aibă loc între 3 și 6 septembrie la Budapesta.

În sferturile de finală, CSM București ar fi trebuit să înfrunte gruparea maghiară Gyor, principala favorită la câștigarea trofeului, în vreme ce SCM Râmnicu Vâlcea urma să o întâlnească pe Metz.

„Este o situaţie ieşită din comun. Fără îndoială, sănătatea şi siguranţa sunt mai presus de orice. Totuşi, suntem dezamăgiţi. Federaţia ungară a fost mereu pregătită să organizeze eve nimentul şi să facă tot ce îi stă în putinţă pentru un alt mare EHF FINAL 4”, a declarat secretarul general al federaţiei din Ungaria, Gabriella Horvath.

Decizia EHF ca turneul Final Four și sferturile de finală să nu aibă loc în acest an nu afectează startul ediţiei 2020/2021 a Ligii Campionilor, a precizat forul european. Prima fază va avea loc în 12 şi 13 septembrie, iar  în competiţie vor fi angrenate SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 1 iulie, la Viena.

Citește și: Bunicuțo, de ce ai urechile așa de mari? Ca să aud mai bine ce nebunii face președintele Federației Române de Handbal!

HashtagNews.ro