Daniel Botănoiu explică într-o postare pe pagina acestuia de Facebook faptul că o brânză produsă exclusiv din lapte își menține fermitatea, nu se dizolvă la fierbere, este onctuoasă și se transformă în cremă dacă o freci între degete.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a domnului Botănoiu, fermitatea brânzei este menţinută atâta vreme cât este provinită exclusiv din lapte. Aceasta nu se dizolvă, nu este onctuoasă şi se transform în cremă în momentul în care este frecată între degete. Totodată, Botănoiu ne înştiinţează cu privire la aspectele de care trebuie să ţinem seamă atunci când ne procurăm mult dorita brânză.

Astfel, acesta face referire la culoarea alimentului, care, în cazul brânzei de oaie nu prezintă culuarea albă constatată la brânza de vacă, ci prezintă o tentă gălbuie, dat fiind faptul că laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă.

Aspectul brânzei bune:

  • Brânza din lapte are orificii de aer în interior și nu are consistența untului;
  • Testul brânzei la desărat: pusă la desărat, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte își menține fermitatea;
  • Fierberea brânzei: la fierbere, brânza din lapte nu trebuie să se dizolve

“Când cumpărăm brânză trebuie să fim atenți la următoarele: – culoare, cea de oaie nu este albă ca cea de vacă ci merge spre gălbuie caci laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă; – brânza din lapte are orificii de aer în interior şi nu are consistenţa laptelui; – pusă la descărcat brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte îşi menține fermitatea; – la fierbere brânza din lapte nu trebuie să se dizolve; – prețul, din 7-10 litri de lapte de vacă se obține un kg de brânza , la prețul de 1,5 lei/ litru rezultă că prețul poate fi cuprins între 10 si 15 lei/ kg brânza de vacă, un preț mai mic indică faptul că ceva nu este în regulă. Revenind, fecalele ( căcăreze), introduse în lapte nu duce decât la denaturarea produsului şi la apariția gustului de bălegar! O brânza de calitate, din lapte ,frecată între degete se transformă în cremă, brânza din lapte este onctuoasă! Cei care vând în spaţii autorizate sunt controlați! Produsele românesti autorizate sunt produse cu o calitate excepțională”, a explicat Botănoiu în postarea de pe pagina acestiua de Facebook.

#news