Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1, a inițiat un proiect menit să ajute la conștientizarea importanței mediului înconjurător.

Mai mult ca niciodată trebuie să acordăm atenție unui mod de viață cât mai sănătos și responsabil, să ne gândim că acțiunile noastre pot avea efecte grave și ireversibile asupra naturii.

Acționând împotriva mediului înconjurător, distrugem cea mai mare bogăție pe care o are omenirea: natura înconjurătoare.

Astfel, cele mai importante teme prin care Primăria Sectorului 1 poate aduce în atenția populației noțiunea de mediu sunt impactul comportamentului nostru asupra naturii înconjurătoare, necesitatea responsabilizării individuale și globale deopotrivă, care pot fi concentrate în trei concepte mari, care înglobează majoritatea acțiunilor: Omul și natura, Resursele naturale (apă, aer, climă, biosferă) și Sisteme naturale în interacțiune.

Tema săptămânii

Omul și natura, tema acestei săptămâni, se referă la relația Om – acțiuni umane – mediu înconjurător, respectiv responsabilitățile fiecăruia în raport cu mediul înconjurător, interdependența lor care influențează echilibrul ecologic și determină condițiile de viață pentru viitor.

#NEWS