Ministerul Educației alocă fonduri școlilor care elaborează proiecte de prevenire a violenței

Fiecare unitate de învățământ poate primi 40 de mii de lei

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

Ministerul Educaţiei a anunţat luni că alocă peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte de prevenire a violenţei şi infracţiunilor în mediul şcolar. Ministerul a invitat şcolile să se înscrie până pe 10 decembrie. Bugetul alocat fiecărei școli ajunge la 40 de mii de lei, potrivit digi24.ro.

Ministerul Educaţiei invită unităţile de învăţământ preuniversitar să iniţieze proiecte de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar.

„Alocăm 1.407.473 de lei pentru cel puţin 250 de şcoli”, au transmis oficialii Ministerului Educaţiei, într-o postare pe Facebook. Aceştia precizează că numărul estimativ al beneficiarilor este de de 20.000 de elevi şi 10.000 de părinţi. „Încurajăm parteneriatele cu organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice şi alte entităţi.

Bugetul maxim care poate fi alocat unei unităţi de învăţământ este 4.000 de lei

Programul de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar se va desfăşura pe parcursul anului şcolar 2023-2024”, au mai transmis oficialii Ministerului Educaţiei. Faptele de violenţă verbală, fizică, psihologică – bullying, emoţională, sexuală, socială, culturală, cibernetică, sau orice alte activităţi sau comportamente care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea beneficiarilor primari şi a personalului din învăţământ, sunt gestionate la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar. Acest lucru se face conform ”Procedurii privind managementul cazurilor de violenţă asupra antepreşcolarilor/preşcolarilor/elevilor şi a personalului unităţii de învăţământ, precum şi al altor situaţii corelate, în mediul şcolar şi a suspiciunii de violenţă asupra copiilor în afara mediului şcolar”. Târgul de Crăciun din orașul Cracovia, desemnat cel mai bun din Europa, potrivit Christmas Tree World