Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a validat joi candidaturile lui Neculai Onțanu la Primăria Sectorului 2, respectiv al lui Aurelian Bădulescu la Primăria Sectorului 3. La finalul ședinței CExN liderii PSD au anunțat că vor să facă alianțe cu toate partidele mici, cu excepția Pro România.

Neculai Onțanu, care a mai fost primar al Sectorului 2 din București din iunie 2000 până în 23 martie 2016, când a fost suspendat, a primit sprijin din partea social-democraților în detrimentul lui Mihai Mugur Toader, actualul edil al Sectorului 2. Celălalt nume confirmat, Aurelian Bădulescu, este actualul viceprimar al Capitalei și va lupta pentru fotoliul de primar al Sectorului 3 cu actualul edil, Robert Negoiță căzut în dizgrația social-democraților.

„În Comitetul Executiv al PSD s-a votat numirea mea în funcția de președinte interimar al organizației PSD și candidat PSD la funcția de primar pentru Sectorul 3. O bucurie mai mare decât să merg în cartierul Republica, unde voi avea sediul central de campanie, nu o să am. Veau să încep să aduc la un nivel de egalitate pe toți cetățenii din Sectorul 3 și cred că începând de acolo vom avea numai succes”, a declarat Aurelian Bădulescu.

La finalul CExN, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a oferit și prima declarație după numirea lui Vasile Dîncu în funcția de președinte interimar al Consiliului Naţional al partidului.

„Eu l-am propus pe domnul profesor Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional. Este normal într-un partid politic să fie opinii diferite, lucru care se întâmplă şi la PSD, există democraţie în interiorul partidului, dar la vot au fost 48 de voturi pentru şi un singur vot împotrivă”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV: Vasile Dîncu este noul președinte al Consiliului Național al PSD

HashtagNews.ro