Marcel Ciolacu Inquam Photos / Ilona Andrei

Conducerea Partidului Social Democrat a demarat procedurile interne pentru organizarea congresului PSD, iar data avansată ar fi 22 august. În cadrul evenimentului vor avea loc și alegerile pentru funcția de președinte al social-democraților, moment care îi va opune pe actualul șef interimar, Marcel Ciolacu (sprijinit de noul președinte intermiar al Consiliului Național, Vasile Dîncu) și pe Eugen Orlando Teodorovici, susținut de fostul premier Viorica Dăncilă.

„Azi (joi, 30 iulie n-a.) am pornit procedurile interne de a avea loc acest Congres. Mai mult, am trimis o adresă la domnul Arafat şi aştept un răspuns care sunt condiţiile pentru a organiza acest Congres. Vom vedea dacă Congresul va putea fi ţinut pe data de 22 august”, a declarat la finalul ședinței CExN, Marcel Ciolacu.

Este foarte probabil ca evenimentul să se desfășoare online, însă, o decizie definitivă va fi luată în perioada următoare ținându-se cont și de evoluția pandemiei de coronavirus. Congresul PSD ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lunii februarie, însă a fost amânat, inițial pentru data de 21 martie, ulterior anulat și acesta, la recomandările specialiștilor din domeniul medical.

Tot în cadrul ședinței CExN de joi social-democrații au decis ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban să fie dezbătută și votată în Parlament în data de 14 august. În acest moment PSD încă negociază cu liderii mai multor formațiuni politice pentru a aduna numărul suficient de voturi. Reamintim că miercuri UDMR a anunțat că nu va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, considerând că acest demers nu este o prioritate pentru România.

„Dacă nu vom avea voturi din alte partide, moțiunea nu va trece, deoarece PSD nu are majoritate în Parlament, chiar dacă președintele minte că are. Eu fac un apel la toată opoziția din parlament să voteze această moțiune de cezură, propusă de către PSD. La baza moțiunii va sta Carta neagră a guvernării PNL, coronologic, dar și pe fiecare domeniu în parte”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV: Vasile Dîncu este noul președinte al Consiliului Național al PSD

HastagNews.ro