Calin Popescu Tariceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că va propune conducerii Alianței Liberalilor și Democraților semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea susținerii reciproce a candidaților la alegerilor locale din septembrie. Tăriceanu a precizat că acest acord va aduce în alianța cu PSD o componentă liberală importantă.

„Această alianţă va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există şi alte soluţii decât cele care ne îngrădesc drepturile şi libertăţile. Această alianţă este garanţia că se poate guverna şi fără amenzi ameţitoare, şi fără izolări nesfârşite în case, şi fără frică şi spaimă!

Această alianţă îşi propune să facă din cetăţeni parteneri egali în guvernare şi nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianţă va respecta legile şi va mări pensiile şi alocaţiile aşa cum prevede legea. Pentru că această alianţă înţelege să închidă cercul economiei şi să investească în oameni, nu doar în companii!

Tăriceanu a mai sublinat că actualul Guvern a reuşit să strice atât de mult într-un timp atât de scurt încât e şi greu să spui de unde trebuie început. Tot odată, liderul ALDE consideră că cel mai dificil lucru va fi repornirea reală a economiei.

„Economia adevărată, nu cea ţinută în viaţă prin respiraţie artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători, aceea trebuie repornită. Ca produsele locale să aibă succes trebuie ca oamenii să îşi revină din acest coşmar, să îşi recapete încrederea că mâine va fi o zi mai bună, să fie optimişti şi să îşi facă planuri de viitor”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Tăriceanu o dă în pilde ca să înțeleagă Orban cu e cu demisia

HashtagNews.ro