Vasile Dîncu

Fostul viceprim-ministru Vasile Dîncu revine spectaculos pe scena politică. Sursele #News spun că numirea sociologului în garnitura de conducere a PSD a fost votată, joi, în ședința Comitetului Executiv Național. Așa cum se bănuia deja de mai multă vreme, Vasile Dîncu a fost numit direct președinte al Consiliului Național.

Revenirea lui Vasile Dîncu în PSD nu e chiar o noutate, având în vedere că sociologul își dorea acest lucru de mai multă vreme. De altfel, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat președinții de filiale, cât și primarii despre faptul că Vasile Dâncu are susținerea lui pentru a reveni în conducerea partidului chiar în această funcție, de președinte al Consiliului Național.

Vasile Dîncu a fost senator în legislatura 2004-2008, ales în județul Cluj pe listele PSD, iar în Guvernul Adrian Năstase a fost ministru al Informațiilor Publice, minister desființat ulterior, din cauza acuzațiilor că ar fi fost un instrument de propagandă al PSD. În aceeași perioadă a fost și șef al Agenției pentru Strategii Guvernamentale.

Ultima oară când a deținut o funcție guvernamentală a fost în perioada 17 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2017 când a fost ministru al Administrației și Dezvoltării Regionale în Guvernul Dacian Cioloș, deținând și portofoliul de viceprim-ministru. În ultimii ani profesorul universitar a ales să facă un pas în spate, dar nu s-a dezis niciodată de PSD.

„Cine a fost odată în politică nu scapă niciodată de politică, chiar dacă a plecat puțin sau chiar dacă s-a retras pentru o perioadă. Eu sunt în politică, fac studii, expertiză, am și o identitate, am proiectele mele la care țin, proiectele legate de cum să-i sprijinim pe cei care au pierdut competiția. Sunt un intelectual de stânga și nu am plecat deloc din politică”, a declarat la sfârșitul lunii iunie sociologul clujean.

Vasile Dîncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic.

Din 2005 este și conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea București și membru al Comisiei de Sociologie, Științe Politice și Administrative în cadrul Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, din 2012. Mai este membru al European Society for Opinion and Marketing Research, al Societății Sociologilor din Româniași al Asociației Sociologilor din România.

Citește și: Liviu Dragnea, statul paralel și trădarea lui Vasile Dîncu

HashtagNews.ro