Lucian Romașcanu

Partidul Social Democrat a reacționat imediat la acuzațiile președintelui Klaus Iohannis care i-a acuzat pe social-democrați că au creat intenționat o criză sanitară, pentru a putea să critice Guvernul. Purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, își apără colegii de partid despre care spune că au acționat mereu responsabil, au votat starea de urgență și au susținut modificările legislative necesare gestionării pandemiei.

„Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei conduc MAI, ei au ISU şi nu fac nimic. De aceea ne aflăm în această situație în care nu mai putem ieşi din România. Acest Guvern este de vină pentru această criză fără precedent. Guvernul trebuia să dispună o nouă lege privind izolarea şi carantina după decizia CCR, iar aşteptarea motivării nu e decât o dovadă a incompetenţei crase a Guvernului. A trimis legea de abia pe 6 iulie, Parlamentul a adoptat în câteva zile legea. Reţineţi, de Camera Deputaţilor a trecut în mai puţin de 48 de ore

Ceea ce face domnul Iohannis e să apere acest Guvern incompetent şi criminal. Sunt 4 luni de zile fără măşti. Cum să aperi nepotismele? Sunt luni de zile în care în fruntea spitalelor au fost numiţi ciocli, chelneri şi exemplul de incompetenţă criminală e numirea conducerii DSP Bucureşti.

Ştim raportul Curţii de Conturi. Toate aceste lucruri îl decredibilizează pe domnul Iohannis. Criza sanitară e cauzată exclusiv de Guvernul criminal şi incompetent al domnului Iohannis. Nu are niciun fel de legătură nimic din ceea ce a făcut PSD cu această gestionare extraordinar de proastă a pandemiei. Ba din contră. Am acţionat responsabil. Am votat starea de urgenţă, am votat modificări legislative”, a ripostat Romașcanu.

Așa cum era de așteptat, finalul discursului purtătorului de cuvânt al PSD s-a axat pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În plus, Romașcanu a spus că PSD va face publică o carte neagră a guvernării PNL, iar punctele de acolo se vor regăsi şi în moţiunea de cenzură.

„Noi avem toate semnăturile PSD, 202 semnături și voturi în consecință pentru moțiunea de cenzură, dar negociem și cu ceilalți lideri politici. Vom începe să aducem în spaţiul public o carte neagră a guvernării şi se vor regăsi şi în moţiunea de cenzură. Incompetenţă, hoţie, nepotisme şi lista poate continua la nesfârşit.

Vom propune un Guvern pe care să îl avem susţinut de o majoritate în Parlament, astfel încât dl Iohannis, după cum îi este atributul constituţional, să îl numească. Vom veni cu un plan economic şi foarte bine structurat cu măsuri în domeniul sănătăţii. Vom încerca să corectăm, să facem bine. Am fi comunicat mai bine, am fi testat masiv încă de la începutul pandemiei”, a încheiat Romașcanu.

Citește și: Klaus Iohannis: Nu caut vinovați, îi știu, îi arăt cu degetul! PSD a creat o criză sanitară

HashtagNews.ro