Târgul de Crăciun din orașul Cracovia, desemnat cel mai bun din Europa, potrivit Christmas Tree World

 Christmas Tree World este cel mai mare vânzător de pomi de Crăciun din Marea Britanie

Tirg de Craciun
Tirg de Craciun sursa foto pixabay

Târgul de Crăciun din orașul polonez Cracovia a fost desemnat drept cel mai bun din Europa. Alte două orașe poloneze, Wrocław și Poznań, au apărut în top zece, Polonia fiind astfel singura țară care figurează de trei ori în acest top. Capitala Estoniei, Tallinn, a fost pe locul al doilea, în timp ce Budapesta, din Ungaria, a ocupat locul al treilea, înaintea capitalei Austriei, Viena, potrivit g4media.ro.

Clasamentul a fost întocmit de Christmas Tree World, cel mai mare vânzător de pomi de Crăciun din Marea Britanie

. Baza sunt unele criterii care includ cât de populare au fost târgurile de Crăciun ale orașelor pe platformele de socializare Instagram și TikTok, cât de des au fost căutate pe Google, cât de accesibilă este cazarea locală. Târgul de Crăciun din Cracovia, cu cele 4,3 milioane de vizualizări pe TikTok, a primit cel mai mare punctaj total, de 7,84 din 10. Wrocław (7,09) și Poznań (6,92) s-au clasat pe locurile cinci și, respectiv, șase.

Târgul, care începe pe 24 noiembrie și durează 33 de zile, are loc în piața medievală din orașul vechi al Cracoviei, inclus pe lista UNESCO.

„Cum Polonia este o țară de iubitori de carne, piața din Cracovia oferă unele dintre cele mai bune preparate de carne, cârnați condimentați la grătar, proveniți de la ferme locale. Dar și supe consistente și calde, care să vă țină de cald în zilele friguroase din Polonia”, a adăugat sursa citată.

Cracovia este cea mai populară destinație turistică din Polonia, atrăgând 14 milioane de vizitatori în 2019, anual înainte de pandemie. În acel an, a fost aleasă de asociația britanică de consumatori Which? drept cea mai bună destinație de city break din Europa pentru al treilea an consecutiv. Pe lângă târgul anual de Crăciun, Cracovia este renumită și pentru expozițiile anuale de machete artizanale ale scenelor Nașterii Domnului, o tradiție inclusă pe lista UNESCO. http://Zeci de percheziții în țară la firme care au obținut rambursări ilegale de TVA