Klaus Iohannis a primit premiul European Coudenhove-Kalergi

Klaus Iohannis, premiat în prezența lui Donald Tusk

Președintele României, Klaus Iohannis a primit în cursul zilei de astăzi cel mai prestigios premiu european, premiu ce a mai fost înmânat Angelei Merkel și lui Helmut Kohl, în trecut. Premiul Coudenhove-Kalergi se înmânează tuturor personalităților din Europa ce au dovedit că au bine împământernite valorile europene, cât și dorința de a lupta împotriva corupției. În România, din câte știm, corupția a fost mereu una dintre principalele motive ale involuției țării noastre.

Cu toate astea, ceva-ceva trebuie să fi făcut noi bine în ultima vreme, de președinteșle nostru a primit un așa prestigios premiu.

Imediat după primirea premiului, președintele Iohannis a scris câteva cuvinte pe Facebook, declarând faptul că acest premiu este o recunoaștere a rolului României în Uniunea Europeană. De asemenea, acesta a dat certitudini că va continua lupta anticorupție:

„Sunt onorat să primesc astăzi Premiul European Coudenhove-Kalergi pentru anul 2020, pe care mi l-a înmânat Alteța Sa, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, în prezența unui bun prieten al României, președintele PPE, Donald Tusk. Richard von Coudenhove-Kalergi a fost un vizionar, care a lansat ideea unei Europe unite și a inspirat acțiunea părinților fondatori ai proiectului european de astăzi. Acordarea acestei distincții este, mai presus de orice, o recunoaștere a rolului României în Uniunea Europeană și a atașamentului profund al românilor față de valorile europene, democrație, stat de drept, independența justiției și continuarea luptei împotriva corupției.” a spus președintele României, Klaus Iohannis pe Facebook.

Citește și: Liviu Pleșoianu l-ar fi suspendat pe Iohannis, dar n-are putere

#News