Autoritățile de pe litoral au avut o noapte albă și nici astăzi situația nu este prea bună. Viscolul și ninsoarea au pus la grea încercare drumarii și angajații ispectoratului pentru situații de urgență din Constanța. Conform ISU Dobrogea, pe litoral sunt afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică 19 localităţi, unde locuiesc aproximativ 2823 de abonaţi. Peste o sută de mașini au avut nevoie de asistență după ce au rămas blocate în nămeți în tot județul. Primăria municipiului Constanța a fost nevoită să modifice traseele mijloacelor de transport în comun în zonele afectate de vremea nefavorabilă.

Drumarii au de lucru

Aveți grijă la copaci și panouri publicitare

Comandamentul ISU de pe litoral a dispus mai multe măsuri pentru limitarea efectelor viscolului. A fost întocmită o listă cu dializații și gravidele care au nevoie de asistență medicală iar utilajele speciale, dotate cu șenile au intervenit astăzi unde a fost nevoie. De asemenea Primăria Constanța a solicitat cetăţenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcţie. Conducătorii auto au fost rugaţi să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, şi să circule cu atenţie sporită prin dreptul panourilor publicitare. Dacă vremea se menține nefavorabilă, școlile de pe litoral ar putea fi închise.

Drumuri și porturi, închise

Vizibilitate redusă

Astăzi dimineață DN 2A Hârșova – Ovidiu și DN22 Ovidiu- Tulcea au fost complet închise iar
traficul rutier a fost restricționat peste 7,5 tone pe DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN 3 Ostrov-Murfatlar, DN22 Ovidiu – Tulcea, DN22A Hârșova- Tulcea, DN2A Hârșova – Ovidiu și DN38 Agigea -Negru Vodă. Autorstrada Soarelui a fost blocată. “Atenționăm că în zonele aflate sub cod roșu se poate lua oricând decizia închiderii totale a circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule. Recomandăm conducătorilor auto ca pe drumurile aflate sub cod portocaliu și roșu, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, a precizat Centrul Infotrafic. De asemenea autoritățile portuare au decis suspendarea activităților în porturile maritime până la amelioarea condițiilor meteo.

#news