Orban: „Nu am niciun motiv să îmi dau demisia”

Întrebat, la un post de televiziune, dacă are de gând să își dea demisia după incendiul de la Piatra Neamț, premierul Ludovic Orban a declarat că nu are niciun motiv să facă așa ceva întrucât vina ar aparține, în totalitate, managementului spitalului din Piatra Neamț unde, în seara de sâmbătă aproximativ 10 pacienți internați la secția ATI au pierit într-un incendiu puternic.

Orban nu se lasă

„Nu! Am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Cea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune care ține de managementul unui spital și de deciziile care este au luat legate de funcționarea unei secții de Terapie Intensivă, care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul 3 la etajul doi”, a spus Orban.

Mesajul lui Ludovic Orban vine, de asemenea, ca răspuns, tuturor celor care, de sâmbătă până acum i-au cerut acestuia demisia. Printre ei și președintele PSD Marcel Ciolacu:

„Numărul victimelor tragediei de la Piatra Neamț care – din păcate! – crește este expresia eșecului național al Guvernului de a gestiona pandemia!

După 36 de ore de la tragedie, niciunul dintre guvernanți nu-și asumă vreun dram de răspundere! Ba mai mult, Orban și PNL caută să dea vina pe autoritățile locale. Cum au făcut în toată pandemia! Pe miniștrii din ultimii 30 de ani. Pe toată lumea! Ca să fugă de răspundere!

Au pus pe umerii primarilor și șefilor de Consilii Județene tot greul luptei cu pandemia, fără să-i ajute, de fapt, cu nimic.

De opt luni de zile, medicii fac eforturi supraomenești să salveze vieți! Administratorii spitalelor sunt puși să găsească non-stop soluții urgente pentru a face față numărului de pacienți care a crescut exploziv!

Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie!

Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante!

Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a spus Ciolacu.

Citește și: Demisii în Consiliul Municipal din Craiova:„Îmi cer scuze”

#News