Vaccinurile false anti-COVID au apărut deja la vânzare pe rețelele sociale. După cum era de așteptat, au apărut informații conform cărora există un risc ca mulți delincvenți să profite de cererea uriaşă pentru vaccin, transmite Agerpres.

În această ordine de idei, Catherine De Bolle, directoarea Europol (agenţia Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii), a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului apariţiei unor false vaccinuri împotriva coronavirusului.

Conform Digi 24, Şefa Europol a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media.

Vaccinurile false: consecinţe serioase asupra sănătăţii

Aceasta le-a cerut europenilor să aibă grijă, afirmând că oricine a riscat şi a dat curs unor asemenea oferte va avea, cel mai probabil, surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un fals vaccin, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii celui care cumpără aşa ceva.

False vaccinuri anti-COVID au apărut la vânzare pe rețelele sociale. Avertismentul șefei Europol

De asemenea, Catherine De Bolle ne asigură că Europol a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă, menționând și că departamentele de poliţie din întreaga Uniune Europeană conlucrează pentru a proteja transportarea vaccinului.

Citește și: Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată anti-Covid, din România

#News