Vlad Voiculescu, despre posibilitatea apariției efectelor adverse

Ministrul Sănătății, despre o posibilă OUG pentru despăgubiri: „Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”

Proaspătul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor, în această dimineață, în urma începerii campaniei de vaccinare a personalului medical. Probabil cea mai importantă întrebare a momentului este cea care cere răspunsuri cu privire la eventualitatea în care vaccinul anti-Covid ar crea efecte adverse și ce se va întâmpla în cazul în care această ipoteză deloc plăcută s-ar adeveri.

Vlad Voiculescu, despre o posibilă OUG pentru despăgubiri: „Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”

Citește și: Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată anti-Covid, din România

„Mai întâi trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse. Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Reamintim că astăzi a început campania națională de vaccinare. Într-o primă etapă, aceasta va avea loc în zece mari spitale de boli infecțioase din țară, urmând ca ulterior această să se extindă până în punctul în care va începe, efectiv, vaccinarea populației, ulterior vaccinării personalului medical, cât și a celorlalți lucrători din linia întâi.

Primul candru medical vaccinat a fost asistenta de 26 ani Mihaela Anghel, de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din Capitală.

„Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a spus Mihaela Anghel presei.

Citește și: Streinu Cercel: ”Vaccinul este o grămăjoară de grăsime, cu o moleculă de ARN în mijloc”

#News