Cristian Tudor Popescu - captură Digi24

Într-o ultimă intervenție pentru Digi 24, CTP a comentat situația disputelor dintre președintele Klaus Iohannis și PSD, sugerând că vina aparține ambelor tabere. Pe de o parte îi avem pe social democrați care au amânat și tergiversat adoptarea legii izolării și carantinei, pe de altă parte îi avem pe liberali care ar fi comis, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, erori grave de guvernare.

„Ce spune președintele Iohannis în legătură cu PSD este real, este adevărat în mare măsură. Sigur că PSD a dat dovadă de cinism atunci când a tergiversat această lege a carantinării, sigur că a dat dovadă de cinism politic atunci când unii dintre reprezentanții săi au negat pericolul coronavirusului, începând cu șeful partidului, cu domnul Ciolacu, care s-a afișat într-o întâlnire internațională la ambasada Franței – singurul dintre participanți – s-a afișat fără mască.

Domnul Iohannis nu spune niște lucruri. Spune niște lucruri adevărate, dar nu spune tot. De pildă, nu vorbește despre prostiile crunte comise de către PNL, aflat la guvernare. Care are și el contribuția în acele trei zile de haos, când nu a existat legislație și în care fiecare a făcut ce a vrut.”, este de părere CTP.

CTP: „Acele trei zile sunt din pricina PNL-ului”

În opinia acestuia, președintele Klaus Iohannis nu reușește să pună punctul pe i, atunci când vorbește despre motivul principal al creșterii infectărilor din ultima perioadă. Gazetarul este de părere că vina principală aparține, fără dar și poate, în primul rând celor ce nu țin cont de normele minime de distanțare socială.

„Acele trei zile sunt din pricina PNL-ului. Are iarăși această contribuție remarcabilă în legătură cu soții pe plajă. Și-au dat seama acum în ce plajă de penibil au ajuns cu astfel de reglementare, și anume că trebuie să fie soț și soție cei care stau pe cearceaf pe plajă. Au făcut și ei destule destule prostii.

Dar domnul Iohannis nu vorbește nici de motivul – după părerea mea principal în crearea acestei situații sumbre pentru noi – 1.356 de noi infectați pe zi, 35 de morți… Această situație este din pricina oamenilor. Este din princina inșilor cu un discernământ foarte redus, cărora nu le pasă de ceilalți și care nu au nici instinct de conservare a propriei persoane în ultima instanță.”, spune Cristian Tudor Popescu (CTP), pentru Digi24.

Citește și: Arafat, despre medicii demisionari de la DSP București

#News