Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este de părere că moțiunea de cenzură vehiculată de PSD nu ar fi o idee chiar atât de rea. În opinia sa, Guvernul condus de Ludovic Orban nu ar face față cerințelor, astfel că, potrivit acestuia, se impune o moțiune de cenzură. Motivele expuse de Tăriceanu vorbesc despre incapacitatea administrației actuale de a gestiona corespunzător criza medicală. Închipuindu-și o situație ipotetică, Tăriceanu declară că, la un moment dat, eroii pandemiei vor fi tot cei de la guvernare, în detrimentul celor ce au „luptat” în linia întâi.

„Aș putea să pun pariu că la Cotroceni se lucrează din greu la decretele de decorare ale marilor luptători pe frontul COVID-19. Probabil că la Monetărie se topesc lingourile de aur ca să se poată face decorațiile pentru Orban și echipa!

Pentru Iohannis este destul de logic să-i decoreze pentru că doar asta nu a făcut. În rest îi ține în brațe, îi laudă de câte ori a avut ocazia, le scuză greșelile (oameni sunt și ei, nu?) și le acoperă fărădelegile. Așa că acum, în prag de campanie electorală, nu este normal să le mai dea o mână de ajutor sperând să mai păcălească niște români? Nu e normal să le umple pieptul de medalii unor mediocri ca Orban, Cîțu sau Alexandru? Sau unor valori intelectuale inestimabile ca Alexe, Anisie sau ministrul Grindă? Eu sper că dl Iohannis nu se va opri doar la aceste celebrități și va decora și poneii și struții lui Alexe, laolaltă cu drapelul de luptă din Modrogan!”, este de părere Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă!”

„Va fi o rușine de ceremonie.”, continuă Tăriceanu. „Vom vedea stând alături victime și călăi deopotrivă, medici care au trudit în spitale 16 ore pe zi, șapte zile din săptămână în echipamente improvizate, braț la braț cu alți medici care au “trudit” doar în fața camerelor de televiziune acceptând să fie uneltele unei acțiuni de manipulare și propagandă cum nu am mai văzut din decembrie 1989!

E clar că decorațiile nu o să ajungă la medicii și personalul medical care au fost în linia întâi, ci la politrucii și lipitorii de afișe ai PNL promovați directori de spitale sau șefi la DSP. La fel de clar este că nu o să aibă parte de medalii nici zecile de mii de bolnavi cronici care au fost dați afară din spitale sau miile de antreprenori care își plătesc salariații din buzunar, așteptând în zadar fonduri de la guvern. Pentru ei nu o să se găsească nici un ajutor și nici o vorbă bună pentru că totul se bagă în propagandă și nimic în construcție.

Oameni buni, obrăznicia nu mai are limite! Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor! Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă! Pentru că este clar ca bună ziua că peștele de la cap se împute!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

În cursul săptămânii trecute, liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu sugera că partidul său are de gând să inițieze o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernării actuale.

Citește și: CTP remarcă adevărurile spuse de Iohannis, însă și dublul standard

#News