În cursul acestei dimineți, premierul Orban a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a discutat despre cele mai importante subiecte ale perioadei. Printre altele, Ludovic Orban a dat detalii despre situația incertă a măsurilor luate la nivel de Capitală, declarând că DSP-ul va continua să monitorizeze spațiile aglomerate, pentru a decide unde este necesar să se institutie obligativitatea purtării măștii. De asemenea, premierul a adăugat că respectiva hotărâre este deja publicată în Monitorul Oficial, iar concediul Prefectului Gheorghe Cojanu nu ar trebui să reprezinte un impediment, de vreme ce acesta poate fi înlocuit de subalternii săi, Ioan Marian Cioltan sau Nicoleta Matilda Goleac.

Ludovic Orban: „Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial la trei zile de la adoptare în Guvern”

„DSP monitorizează spațiile unde este aglomerație și va decide unde este necesar să se poarte mască în aer liber. Prefectul e în concediul, dar există subprefect care are delegare. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial la trei zile de la adoptare în Guvern. Așteptăm decizia DSP București pentru protejarea cetățenilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Referitor la subiectul pensiilor, premierul Orban a mai declarat că momentan nu putem ști cu cât se vor mări acestea, cu toate că intenția guvernului este cea de a le suplimenta pensionarilor veniturile, însă trebuie ținut cont și de capacitatea bugetului de a susține o astfel de cheltuială.

„Obiectivul este să mărim pensiile. Mai trebuie să vedem câteva date. E vorba de raportul privind starea economiei la șase luni. De asemenea, al doilea element, e dat de comisia de prognoză, dar și de instituțiile internaționale. În funcție de aceste evoluții vom stabili.

Nimeni nu poate să vă spună exact o cifră. Analiza punctul de pensie va fi terminată în cursul acestei săptămâni.

Deocamdată n-am o opinie. Aștept studiile de impact.

Creșterea trebuie să fie sustenabilă și în corcondață cu realităție economice”, a mai declarat Ludovic Orban.

Citește și: Lui Tăriceanu îi surâde ideea suspendării lui Iohannis

#News