Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu va candida la Primăria Capitalei. Decizia acestuia a venit după ce negocierile cu PSD s-au blocat. Săptămâna trecută, președintele ALDE își anunțase colegii din conducerea partidului cu privire la semnarea unui acord politic cu PSD, „o alternativă serioasă la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP”.

Acesta a declarat că are o datorie morală față de electoratul liberal și speră ca experiența acumulată să îi fie utile pentru a clădi o viziune asupra Bucureștiului. „Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal. Bucureștiul de 30 de ani are un electorat liberal și cred că are nevoie de o reprezentare pe măsură.

Sunt de 30 de ani liberal și cred că, având în vedere că trecem printr-o perioadă grea, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experiență și de oameni cu greutate. Experiența pe care am acumulat-o ca prim-ministru, președinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o viziune pentru orașul București. Am o responsabilitate față de colegii mei din partid”, a spus Tăriceanu într-o conferință de presă.

Tăriceanu și-ar fi dorit această alianță cu PSD, din cauza scorului mic în sondaj care îi periclitează trecerea pragului electoral, însă alianța ar fi picat din cauza opoziției lui Dan Voiculescu. Acesta nu a dorit să împartă eventuale candidaturi cu partidul lui Tăriceanu.

La europarlamentarele din 2019, ALDE a înregistrat 4,11, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea în Parlamentul European.

Până acum și-au anunțat candidatura pentru Primăria București: Gabriela Firea, Nicușor Dan, Ioan Sîrbu, Traian Băsescu, Ilan Laufer și Alexandru Coita.

Citește și: Cataramă, coronasceptic de fel, promite referendum dacă ajunge primarul Capitalei

hashtagnews.ro